fallback

Емблематичният за София хотел Hilton стартира мащабна реновация под мотото „Хотел в парка – парк в хотела“, съобщиха от компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп. Световноизвестната международна верига Hilton Hotels&Resorts е препотвърдила присъствието на най-високия си бранд у нас с нов 20-годишен договор в партньорство с компанията инвеститор.

В трансформацията на сградата са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“, базирана на три основни стълба – функционалност, естетика и ефективност. Тя включва пълно обновяване, надграждане и редизайн на сградата, който акцентира на богатото интериорно озеленяване, вертикално озеленяване на фасадата и разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на ремонта, Hilton Sofia ще предложи 255 напълно обновени стаи, един ВИП апартамент, най-висок клас президентски апартамент с впечатляваща гледка към града и парка, специална клубна зона и напълно обновено фоайе с модерен бар и ресторант.

Проектът предвижда да реализира първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала и мултифункционални зали за събития. При реновирането на хотела ще бъде открит модерен уелнес център и външен паркинг. Помислено е и за влиянието върху околната среда. С цел ограничаване на вредните емисии от парниковите газове и оптимално функциониране на енергийните системи е предвидено инсталиране на соларни инсталации от най-ново поколение, цялостно газифициране, пълна сградна автоматизация, максимално използване на естествената светлина и т.н. Хотелът ще остане отворен през целия период на ремонта, който се очаква да приключи до есента на 2023г.

„Hilton Sofia е един от най-обичаните и емблематични хотели в столицата ни, който привлича огромен брой чуждестранни посетители всяка година. Вярвам, че амбициозният проект за неговата реновация е ключова предпоставка за подобряване на имиджа на София и за привличането на още повече туристи. Това, което със сигурност няма да променим по време на ремонта е както зашеметяващата панорамна гледка към града, Южния парк и Витоша планина, така и изключително доброто обслужване на нашите клиенти“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback