Ако все още се чудиш как да се справиш с пъпките и мазната кожа, опитал си всякакви варианти от бабини рецепти до скъпи и модерни продукти, значи е време да научиш малко повече за продуктите от серия Acne Out на българската марка biotrade. Просто защото те предлагат наистина работещо решение срещу акне, което се е доказало повече от 25 години на българския и световен пазар.

Acne Оut е серия от дермокозметични продукти, която осигурява 360-градусова грижа за всяка кожа, страдаща от акне. Както знаеш, това заболяване може да се проявява леко - с няколко пъпки и по-мазна кожа, или ако не си от късметлиите, може да имаш сериозни поражения по лицето, с които дълги години да не успееш да се справиш.

Продуктите от серията осигуряват пълен контрол над излишното омазняване, запушването на порите и съпътстващото разрастване на бактериите, които причиняват акне. Можеш да разчиташ и на това, че към тях кожата не развива привикване или бактериална резистентност.

С други думи – имаш верен приятел, който ще ти помогне да се справиш с акнето, без да ти навреди или да те подведе. Ще започнеш да виждаш първите резултати още след 7-ия ден от приложението им, а пълният ефект настъпва до 2 месеца. Има и още един важен факт, който трябва да изтъкнем – можеш да използваш продуктите целогодишно – пролет, лято, есен, зима – без да се притесняваш, че кожата ти ще е суперчувствителна от слънчевите лъчи и ще се пигментира заради тях.

Серията Acne Оut започва с 3 измивни продукта - сапун, гел и пяна, чиято изключително важна роля е да почистят кожата в дълбочина и да я подготвят за нанасянето на активните продукти.

И понеже темата ни днес е защо да изберем точно Акне Аут сапун, ще се спрем специално на него и ще ти разкажем защо е толкова добър за мазна кожа, склонна към акне.

Сапунът Acne Оut е разработен изцяло на растителна основа, което го прави щадящ и нежен към кожата, но силен срещу акнето. В него са вложени 3 много ценни за акнеичната кожа съставки, които действат в пълна синергия – млечна и салицилова киселина, както и глицерин.

Млечната киселина (Lactic acid) е алфа-хидрокси киселина (AHA), е много важна за подържане хигиената на акнеичната кожа. При хора с акне натрупването на мъртви клетки и себум запушва порите на космено-мастния фоликул и предизвиква възпаление.

Как работи млечната киселина?

Тя ускорява процеса на излющване на горния слой кожа, а премахването му е много важно за здравето на кожата. Тази благотворна киселина също така ограничава развитието на бактериите, но стимулира и растежа на нови клетки. Освен това, същевременно има и хидратиращо, и меко почистващо действие.

Салициловата киселина (Salicylic acid) е бета-хидрокси киселина (BHA), синтезирана от кората на бяла върба (Salix alba), откъдето произлиза наименованието й. От нея северноамериканските индианци са правели лекарства срещу главоболие. В съвременната медицина това е съставката, която най-често може да бъде открита във всякакви продукти против акне и мазна кожа, защото въздействието й е доказано ефективно.

Как работи салициловата киселина?

Тя има доказано антибактериално действие и противовъзпълителна активност срещу едни от най-честите микробни причинители на акне, а именно Propionibacterium acnes (P. acnes). Тя има и силно изразено ексфолиращо действие, почиства порите в дълбочина и има стягащ ефект. Това гарантира ефективното премахване на черните точки и видимото намаляване на размера на порите.

Глицеринът (Glycerin) e онази финална съставка, която прави формулата на продукта перфектна. Неговата основна роля и цел е да омекотява, овлажнява и повишава еластичността на кожата, като същевременно с това я предпазва от изсушаване и повишава защитната й функция.

За финал ще обобщим, че сапунът Acne Оut е идеалното измивно средство за кожа, която е много мазна и склонна към образуване на черни и бели точки. Той е задължителната първа стъпка в рутината за третиране на акне с гнойни пъпки или комедонно акне, а именно - хигиената.