Роклята е перлата във всеки дамски гардероб заради свойството си моментално да придава нежност и женственост на дамата, която я носи. Друга причина да е така любима дреха е фактът, че е бързо и стилно решение за дните, в които нямаме време за чудене какво да облечем и гарантиран избор за добре изглеждаща визия. Дизайнерите усърдно работят за удовлетворяване на всеки вкус със създаване на разнообразни модели за всеки повод и изглежда през последните месеци съвсем не са си почивали. С идването на пролетта идват и новите тенденции в модата, а днес ще ви запознаем с най-актуалните рокли за сезон 2021г.

За романтични момичета

Флоралните мотиви сигурно вървят към това да бъдат наречени „класика“ и едва ли е изненада, че отново ги виждаме в главната роля в пролетните дамски колекции. Принтовете с цветя успешно изместват карето и животинските щампи при роклите и определено няма да сгрешите ако ги поканите и в своя гардероб. Подходящ десен както за градски разходки, така и за официални събития, роклите с флорални мотиви ще бъдат хит през пролетта и лятото.

Въпреки че цял живот сме съветвани да гледаме напред и да не се обръщаме към миналото, това правило не важи изцяло за модния подиум. Ретро моделите са другата актуална тенденция тази пролет с бухналите си ръкави, разкроените поли и прибраните, но пищни деколтета, декорирани с панделки и волани. Триумфално завръщане правят и тънките презрамки, придружени от права свободна кройка, завършваща с ефектна цепка. Шифон и коприна, обвити в деликатен брокат, придават романтика и нежност на визията.

Говорейки за романтика, няма как да пропуснем и най-романтичния модел, който през предстоящия сезон ще бъде изключително модерен, а именно рокля тип „прегърни ме“. В зависимост от дължината, можете да се появите с такава рокля както на семейно събиране, така и на фирмено парти или друго формално събитие. Моделът е изключително попадение за всички, които си падат по семплия минималистичен стил, но в същото време искат да изглеждат ефектно и актуално. А всички актуални предложения тази пролет можете да разгледате на следния линк: https://answear.bg/k/tya/drehi/rokli.

Стил в забързаното ежедневие

За градските момичета, които са непрекъснато в движение, спортно-елегантният стил е най-добър приятел. Досега той беше свързван с дънки, кецове, тениски и свободни ризи, но свободата и индивидуалността, които предоставят тези дрехи, в новите пролетни колекции са имплементирани в разнообразни рокли със средна дължина и спортни модели тип риза или тениска. Яка и копчета придават щипка шик и класа на работното място, а разкроената долна част не ограничава движенията и позволява на всяка дама да се чувства красива и в същото време комфортно. Спортните елементи като част от дизайна пък правят роклите идеални за посещение на баскетболен мач или дневно плажно парти.

В новите колекции съвсем не липсва цвят и можете да откриете модели от нежно розово до яркозелено, но определено се наблюдава минимализъм, изразен в монохромни модели. При материите разнообразието е на ниво с предложения от класическите деним и памук до леки и феерични платове, като все повече марки въвеждат екологични иновации, използвайки органични и биоразградими ресурси.

Актуалните пролетни предложения със сигурност съдържат по нещо за всеки вкус, а разнообразието от модерни рокли предполага, че трудно можете да сбъркате каквото и да изберете от новите колекции. Не забравяйте, че най-важното правило при покупка е моделът не само да е актуален, но и да пасва на фигурата ви и повода, за който го взимате. За да подчертаете тънката си талия се спрете на модел по тялото, а ако искате да скриете пропуснатите месеци във фитнеса, заложете на разкроена рокля с ефектни детайли. А след като обновите пролетния гардероб, вижте кои са 8-те задължителни рокли в есенно-зимния гардероб на жената, за да сте първите, запознали се с тенденциите за следващия сезон.