fallback
7 октомври. Това е денят в който ще се рестартира българската изложбена индустрия за 2020г., защото от 7 до 9 октомври в Интер Експо Център ще се проведе международният бизнес форум БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА. 
 
"Всички необходими мерки, предвидени от властите в условията на ситуация с COVID-19, ще бъдат предприети", коментират организаторите.
 
Интересен факт е, че изложението, посветено на медицинския и денталния сектор, се провежда без прекъсване от създаването си - вече 54 години. Затова секторът отчита като важно провеждането му в обстановката на COVID-19. 
 
Интер Експо Център е проектиран за провеждането на специализирани изложения с всички условия и е мястото, което гарантира, че при създалите се условия могат да се проведат такива събития в сигурна и здравословна среда. Изложбеният център осигурява интелигентно управление на вентилационните системи в изложбените зали, благодарение на което се гарантира добро проветряване на пространствата. Големият обем на въздуха в изложбените халета, които са с височина над 10 м, е още една предпоставка за сигурна и безопасна среда във всеки един момент от провеждането на бизнес форумите.
 
Изложенията като БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА по своята същност значително се различават от масовите мероприятия, каквито например са концертите, които събират по едно и също време на едно и също място голям брой хора. За разлика от тях и предвид характера им, те не събират общият брой посетители в един и същи времеви диапазон в едно общо пространство, което на практика изключва възможността от струпвания на големи групи хора и съответно подсигурява свободното движение при спазване на всички, разписани от властите мерки.
 
Без чакане и опашки
 
„За да се избегне възможността за струване и опашки на входовете на Интер Експо Център и за гарантиране на гладкото предвижване на посетителите, сме предвидили „умно въвеждане“ на входа на залите, което да контролира човекопотока”, коментират организаторите. За целта е разработена система на Crowd management, която осъществява  входно-изходния режим, чрез обозначаване на всички входове и изходи и указване на посока за движение на посетителите, както и чрез използването на технологиите за мениджмънт на достъп.
 
Отстояние между щандовете
 
Тъй като изложенията имат за основна цел създаването на бизнес контакти с акцент бизнес комуникацията и обмяната на опит и знания, организаторите могат да контролират и изискванията за минимално отстояние между хората. При поектирането на площоразпределението е увеличен размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата безопасна и комфортна дистанция между участниците в изложбите.

Лечението не трябва да се отлага
 
Навременното лечение е сред акцентите на съпътстващата програма. Темата е фокус на събитиеjf „Не отлагай лечението си“, организирано от CREDOWEB, в партньорство с Български лекарски съюз, и Интер Експо Център. В специално обособената семинарна зала на 8-и октомври ще се съберат специалисти по Кардиология, Ендокринология, Гастроентерология, Дерматология, Урология, Пулмология, АГ и инвитро. Ще бъдат засегнати актуални здравни проблеми и грижата за тях в условията на пандемия от коронавирус.
 
На дневен ред ще бъде и превенцията срещу диабета. Национално сдружение Диабет ще представи онлайн и офлайн програма с групи за взаимопомощ “Отслабвай смело”. За първи път у нас ще бъдат представени сензори за кръвна захар. Демонстрирани ще бъдат глюкомери с телемедицина. Професионалистите от Български червен кръст ще демонстрират как се използват и с какво помагат автоматичните дефибрилатори. Към професионалистите е насочен интензивният курс по ендодонтско лечение в четири нива. На 8-и октомври присъстващите се потопятват в темата за нехирургичното лечение на коренови канали. Ще можем да присъстваме на много фирмени презентации и демонстрации.
 
Въпреки усложнената обстановка вследствие на пандемията от Covid-19, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА няма да наруши традицията на провеждането вече 54 години и отново ще отговори на нуждите на медицинския и денталния сектор в България и региона, предоставяйки възможност за обмяна на идеи, знания и опит.
 
Всеки може да направи онлайн регистрацията си за свободен вход на bulmedica.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback