Изпълнителният директор на "ВП Брандс Интернешънъл" АД Иван Папазов (дясно) показва част от дарението на доц. д-р Илиан Дойков (ляво), управител на УМБАЛ "Каспела" – една от шестте болници, подкрепени от компанията-дарител
fallback

Ценно дарение в битката с COVID-19 направи "ВП Брандс Интернешънъл" АД на шест болници в град Пловдив. Благородният жест е на стойност 300 000 лева и е част от предприетите действия на Акционерите на компанията - правоприемник на "Винпром Пещера" АД, за справяне с кризата в страната.

Дарението е под формата на шест белодробни вентилатора от най-висок клас, 10 000 предпазни маски и над 300 защитни облекла. Така медиците от МБАЛ "Св. Иван Рилски", "Св. Мина", МБАЛ "Св. Панталеймон", УМБАЛ "КАСПЕЛА", УМБАЛ "Пълмед" и УМБАЛ "Св.Георги" вече са реално подпомогнати при настъпващия пик на пандемията, когато се очаква вълна от пациенти да започнат да постъпват в болниците на града.

Животоспасяващата апаратура е предназначена за спешна помощ и за дълготрайни интензивни грижи при пациенти с остра дихателна недостатъчност.

Предпазните противовирусни костюми са произведени в България. Те са с най-висок клас на защита и са за многократна употреба. Екипите са изключително леки, позволяват на кожата да диша и не предизвикват алергични реакции. Изработени са от висококачествена непромокаема материя, водоустойчиви ципове и шевове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback