Източник: Агрион

Наследници, които имат земя, но не желаят да я стопанисват заради сложни правни проблеми, могат да попитат безплатно как да печелят от нея. В седмицата от 12 до 21 ноември лидерът в търговията със земеделска земя "Агрион" отваря безплатни правни приемни в офисите си.

В рамките на кампанията "Дни на безплатната правна помощ" висококвалифицирани юристи ще съветват всеки, който има проблем с нивите си - как да го разреши и как да печели от имота си. От предложението могат да се възползват собственици на земя, арендатори и хора, които искат да купят или да продадат земеделски терени.

"Земята е един от най-ценните, макар и подценявани активи. Често заплетените юридически казуси с наследници и арендатори обезкуражават тези, които имат собственост да трупат доход от нея. С безплатните консултации искаме да помогнем за разрешаването на тези проблеми, за да могат собствениците да печелят от земеделските си земи, без да се налага да плащат за скъпи консултации", заявиха от "Агрион".

Първите срещи ще бъдат на 12 ноември в Стара Загора. На следващия ден специалистите от "Агрион" ще бъдат в Хасково, а на 15-ти ноември – във Варна, Шумен и Русе. На 19-ти и 20 ноември експертите ще дават консултации в Бургас и Средец. На 21 ноември от безплатните съвети на "Агрион" могат да се възползват живеещите във и около Монтана, Плевен, София и Пловдив.

Пълна информация за адресите на офисите на "Агрион" и графика за посещения на експертите може да бъде намерена на сайта на компанията , от Фейсбук страницата на дружеството, както и от безплатния телефон  0800 111 66.

Според юристите на "Агрион" е грешка човек да не се интересува от земята си, въпреки правните пречки. Понякога решението е елементарно, но трябва компетентен юридически съвет, който сега може да се получи безплатно. Правистите на "Агрион" са доказали, че могат да намират решения на такива случаи, дори с по 30 собственика от различни части на страната и чужбина.

“Агрион“ с безплатни юридически консултации в офисите си

Последните години арендаторите също имат сериозен интерес към юридическите услуги на "Агрион". Най-честите проблеми са свързани с правата и задълженията по договорите, с декларирането им и дублирането на договори за едни и същи имоти.

Специалистите на "Агрион" могат са полезни и на тези, които имат проблеми с договори са наем и аренда. Често собствениците, които живеят в големите градове не са наясно с процедурите и правата си и търсят юридическа помощ, за да получат адекватно заплащане за собствеността си. Тези, които не са доволни от досегашните си контракти могат да получат съвет как да прекратят неизгодния си договор за аренда, за да получат по-добри условия.

"Агрион" е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в страната и въведе нови стандарти в професионалното управление на земеделски активи.

Компанията гарантира коректна цена за всеки терен, тъй като, за разлика от други, не използва осреднени оценки, а работи по специално създаден алгоритъм, с различни показатели, който гарантира прецизна оценка.

През годините дружеството разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус - независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви.