fallback

Със сигурност сте забелязвали, че маникюрът, направен в салон за красота, често изглежда по-добре и е по-дълготраен от този, направен у дома. Разбира се, че можем да го отдадем на професионализма на специалистите. Въпреки това, страхотен маникюр можеш да постигнеш и сама. Необходими са само подходящи инструменти, редовна грижа с качествена козметика и малко практика. Ще споделим с вас няколко тайни, благодарение на които ръцете и ноктите ви да са красиви, без да ощетявате бюджета си.

Инвестирайте в добър комплект за маникюр

Това е най-скъпата част. Ако си купите висококачествени аксесоари за грижа за ръце веднъж, те ще ви служат дълго време. Комплектът трябва да включва остри ножици и инструмент за кутикули, маникюрна лопатка и стъклена пила за нокти. Често комплектите се предлагат с метална пила, но ви съветваме да я използвате само в краен случай – ако ноктите ви са твърде крехки. За нормални и твърди нокти, използвайте по-мека пила. Не забравяйте, че изпиляването трябва да е от ъгълчетата към центъра на нокътната плочка, за да не я повредите. Важно е също да дезинфекцирате всички инструменти преди и след употреба.

Използвайте полиращо блокче

За да се нанесе лакът по-добре и да е по-дълготраен, повърхността на ноктите трябва да бъде идеално гладка. Задължително си купете качествено блокче за полиране - то ще придаде на ноктите ви естествен блясък.

Грижете се за кутикулите

Кутикулата е много деликатна и изисква редовна грижа. Много е важно да не се премахва с ножица – в противен случай, ще расте по-бързо. Вместо това, омекотявайте кутикулите, като държите ръцете си в топла вода с малко морска сол и подходящо етерично масло. След тази процедура, внимателно избутайте кожичките с лопатка или дървена пръчица. Ако спазвате тези препоръки, с времето кутикулите ще започнат да растат по-бавно. След като се погрижите за кожичките и преди да лакирате ноктите си, хидратирайте със специалното Олио за кожички и нокти. Така ръцете ви ще изглеждат съвършени за дълго време.

Фокусирайте се върху заздравяването

Не забравяйте, че лакът се задържа по-добре на здрави нокти. Затова ви съветваме редовно да използвате възстановяващи и укрепващи средства. Препоръчваме винаги да слагате базово покритие под лака.

Не забравяйте за хидратирането

Регулярната грижа за кожата на ръцете е еднакво важна, както през лятото, така и през зимата. Използвайте ежедневно крем за ръце, а през есенно-зимния сезон добавете и подхранващи продукти. Например, подхранващо масло за ръце и нокти. Специалните хидратиращи ръкавици от органичен памук са друг незаменим аксесоар в грижата за красотата. Веднъж седмично, преди лягане, нанесете подхранващ крем и сложете ръкавиците. Повярвайте, резултатът ще ви очарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

firebg

преди 5 години

;-)))

fallback