Автор: Peter Westerink #planetstreetpainting

Световноизвестният холандски художник Питър Уестерник, известен още като STREETPETER, ще гостува в Мall of Sofia от 25.02 до 28.02. Пред очите на всички гости на търговския център той ще създаде стъпка по стъпка ексклузивно 3D пано. Рисуването на творбата ще отнеме няколко дни и ще бъде завършена пред очите на всички на 28 февруари. Още няколко творби на художника ще превърнат Mall of Sofia в 3D галерия до 25 март.

Посетителите ще могат да се снимат с тях и да станат част от голямата илюзия на 3D изкуството, което с много фантазия и непосредственост прави живи небостъргачите на Ню Йорк или  джунглата на Амазония. Всички, които са се снимали с някоя от рисунките на STREETPETER ще участват за специални награди: 5 бр. Google Home mini и 1 бр. Wacom graphic tablet

Организираното от Mall of Sofia арт събитие е само част от политиката на търговския център да изненадва своите посетители с много и различни преживявания, срещи със световнопризнати творци за хора с интерес към изкуството, както и забавни хепънинги, които да „разчупват“ и усмихват ежедневието.

За 3D изкуството

3D паната, независимо с какво са нарисувани – тебешир или боя – и без разлика дали са върху стени, под или направо на улицата, са нов начин да се комбинира изящния стил на Ренесанса с техниките на графитите като улично изкуство. 3D художниците внасят в графитите нов смисъл – далеч от „вандализма“ по публичната собственост, но силно привързан към детайла и в същото време държащ тънката линия между реалистичното изображение и магията на изкуството.

Въздействието на 3D изображенията се крие в „приканването“. Обектите са толкова магично-реалистични, че се чувствaш част от тях. Така в едно пространство можеш да си част от големия град, да летиш с балон или да скачаш от скала в морето. Използвайки анаморфната илюзия, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни и дотолкова създават илюзия за реалност, че когато застанеш до тях ставаш част от голямата картина –оптична илюзия, която изглежда съвсем истинска.
 
Само от 25 до 28 февруари можете да станете част от създаването на 3D творба, да наблюдавате отблизо работата на  STREETPETER, а до 25 март да се снимате с другите негови рисунки, превърнали  Мall of Sofia в 3D галерия.