fallback

Светът на мебелите – единственото специализирано изложение в страната, събиращо на едно място огромно разнообразие от интелигентни и модерни решения за дома, офиса и семейния хотел, ще се проведе в Интер Експо Център от 24 до 28 април. Освен платформа за продукти за съвременното ежедневие, съчетаващи качество, функционалност и стил, събитието е своеобразен форум за срещи и генериране на нови идеи в областта на интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.

За успешните контакти и развитието на изложението спомага както мащабът и многообразието, така и фактът, че 90 процента от фирмите, предлагащи своите мебелни изделия, аксесоари и интериорен текстил, са български. Изложението се организира от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП).

В рамките на пет дни Светът на мебелите ще представи на посетителите широка гама от продукти, допринасящи за комфорта, характера и по-добрата организация на помещенията. Модерните технологии и стил позволяват различни комбинации, съчетаване на елементи и конструкции, съобразени с индивидуалния вкус и нуждите на потребителя. В изложбените зали на Интер Експо Център всеки ще има възможност да намери най-подходящата мебел за своя уют и спокойствие, както и нови идеи и вдъхновение за облагородяване на обитаваната среда. Светът на мебелите предлага корпусна и тапицирана мебел, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис обзавеждане, градински мебели, аксесоари, текстил, осветителни тела и други.

Паралелно с богатата гама от предложения за интериора, събитието ще осигури на посетителите съпътстваща програма и различни акценти. Българската група за дизайн ЧЕРГА ще представи най-новите си проекти, редом до демонстрации на възможностите за 3D проектиране и сканиране, както и дискусия, озаглавена Designer Talks. Дебат на тема дизайн ще организират още от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост със съдействието на списание Идеален дом.

На официална церемония ще бъдат наградени победителите в конкурса Къща на годината, а по традиция ще се проведе и съревнованието за Българска мебел на годината, в което родни производители демонстрират креативност, предприемчивост и стил. Експертно жури от утвърдени дизайнери и архитекти ще отговаря за оценяването на номинираните продукти, а своето мнение за победител във вота на публиката ще може да даде и всеки посетител. Гласувалите ще участват в жребий за пет ваучера на стойност 500 лв.

В съпътстващата програма ще бъде организирана и "Надпревара за знания", която има за цел да бъдат обменяни знания между ученици и студенти чрез практически методи на обучение. Ще бъде организиран и очакваният конкурс за детска рисунка – "Моят дом мечта", а Лесотехническият университет ще организира кампания за раздаване на декоративни растения.

За улеснение на собствениците и представителите на мебелни магазини и студия Интер Експо Център и БКДМП отново организирaт Hosted buyers program, с което се дава възможност за създаване на нови контакти и провеждане на B2B срещи. Програмата е свързана с покриването на разходи за самолетни билети и настаняване и е насочена към чуждестранните посетители.

В дните от 24 до 28 април ще се проведе и специализираното изложение Техномебел, представящо продукти от дървообработващата и мебелна промишленост, както и многофункционални уреди за вграждане от ново поколение.

Участие в Светът на мебелите и Техномебел взимат над 180 компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна. Събитията се разполагат на 14 500 кв. м изложбена площ и посрещат повече от 11 000 посетители.

Повече информация за Светът на мебелите ще откриете ТУК.

Подробности за Техномебел се намират ТУК.

Новини за представените продукти се публикуват ТУК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback