Източник: Reuters
fallback
Клиторът е част от външните полови органи на жената. Разполага се в предната част на женската вулва, в разстоянието между пубисния хълм и уретрата. Визуално видимата му част наподобява малка пъпчица, която лесно може да се види при разтваряне на големите срамни устни. 
 
Структурно той е изграден от две клиторни крачета, тяло, главичка и препуциум, който я покрива. Двете крачета на клитора представляват две кавернозни тела, обвити със съединителнотъканна обвивка. В долния край на симфизата се сливат помежду си и образуват тялото на клитора. Той е единично цилиндрично тяло, завършващо с главичка. 
 
Клиторът е най-чувствителната ерогенна зона при жената. Той се смята, че е анатомичната структура, отговорна за женската сексуална наслада. Главичката на клитора е приблизително с формата и размерите на грахово зърно, но е установено, че по повърхността й има повече от 8000 сетивни нервни окончания.   
 
При сексуална възбуда двете кавернозни тела се кръвонапълват, което води до набъбване на главата на клитора и повишаване на чувствителността му към физическо дразнене. Описаните физиологични процеси са подобни на тези, настъпващи в пениса при сексуална възбуда у мъжете.
 
Повече можете да научите от Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Айши

преди 3 месеца

Сладост е секса !

15

Айши

преди 3 месеца

Сладост е ***!

14

Анонимен

преди 7 години

кой е правил дисекция на ***

fallback