fallback

ИХБ Електрик АД, дружество от групата на Индустриален Холдинг България, инвестира в нови технологии често уникални за сектора. Това позволява развитие на продуктовата гама и възможност за максимален отговор на изискванията на пазара.

Разработка на дружеството са най-големите произвеждани до сега в България трифазни индукционни (асинхронни) електродвигатели  за високо напрежение с накъсосединени и навити ротори.

Електродвигателите са предназначени за напрежение 6 и 6.3 kV и отдават полезна мощност при продължителен режим на работа до 6 MW. В зависимост от условията и местата на работа двигателите имат степени на защита IP 44 и IP 55, както и различни методи на охлаждане. Синхронните скорости на въртене варират от 500 до 1000 min-1. Масата на някои от двигателите достига до 15 тона.

ИХБ Електрик АД е производител на електродвигатели, хидрогенератори и свързаните с тях ремонтни дейности и услуги. Дружеството е един от основателите на електро-машиностроителната промишленост в България и най-големият производител на въртящи се електрически машини в региона.

Хидрогенераторите на дружеството се ползват от индустриални клиенти от Русия, Бившите републики от ОНД, Източна Европа много страни от Западна Европа, Азия, Африка и Латинска Америка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback