Най-престижното отличие в клубния футбол Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит, ще бъде в София на 10 и 11 декември. За първи път и запалянковците в Бургас и Варна ще могат да се снимат с ценния трофей, съответно на 14-15 декември и 17-18 декември.

Легендарното крило Луис Гарсия е официалният посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит. Запалянковците могат да видят Луис Гарсия и да вземат автограф от него по време на официалното откриване на Обиколката на Купата на UEFA Champions League в България на 10 декември в 12:30 часа на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Такава възможност ще имат и на следващия ден, 11 декември, от 11:00 в Парадайс център.

Купата на UEFA Champions League започна своето приключение на 20 ноември в Прага, Чехия. След това маршрутът й продължи през Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия). България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година, като на наша територия трофеят ще остане 10 дни.
 
Тази година за първи път за престижния трофей е построен специален атрактивен камион, който се разгръща в зрелищна конструкция с внушителните 200 кв. м.

С Купата на UEFA Champions League в България пристига и богата колекция футболни сувенири. Сред тях е фланелката на легендарния голмайстор на Барселона Лионел Меси. Тя е уникален спомен от финалния мач срещу Ювентус тази година, в който каталонците триумфираха. На гости в България идва и голяма колекция от аксесоари на UEFA Champions League – фланелки с автографи, екипи, бутонки, топки от финали и капитански ленти от звезди от калибъра на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Хавиер Санети, Икер Касияс, Дейвид Бекъм и др.

Феновете, дошли да се снимат с Купата на UEFA Champions League, която пристига в България през декември, могат да видят и ръкавиците на един от най-забележителните вратари в съвременния футбол Икер Касияс. Дългогодишният страж на Реал Мадрид вдига Купата с Белия балет през 2000 г., 2002 г. и 2014 г.

Почитателите на най-известния спорт в света ще могат да се насладят на още много футболни аксесоари на легенди, играли в UEFA Champions League. Сред тях са Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Лионел Меси, Дейвид Бекъм, Хавиер Санети. Футболните аксесоари в колекцията на UEFA Champions League включват фланелки, екипи, бутонки, капитански ленти и топки от финалните мачове.

Купата започна своята европейска обиколка на 20 ноември в Прага. Турнето на Купата продължава по пътя си към България, като преди да пристигне в София, ще посети Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия).

Купата на UEFA Champions League идва заредена с много емоции за футболните запалянковци. Освен да разгледат колекцията от футболни сувенири, феновете могат да се снимат с трофея и да участват в интерактивни игри.

Програма за София:

10 декември - официално представяне на Купата на UEFA Champions League на паркинга на пл. „Княз Александър I” 1, 12:30 – 18:00;

11 декември - Парадайс център, бул. „Черни връх“ 100, 10:00 – 22:00;

Програма за Бургас:

14 декември - пред филиалa на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22, 11:00 – 18:00 часа;

15 декември - Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“, 10:00 – 22:00;

Програма за Варна:

17 и 18 декември – магазин за мебели в Гранд мол Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ниво 2, съответно 10:00 – 16:00 и 10:00 – 18:00.

За бърз достъп до събитията в София и Бургас, посетителите могат да заявят пропуск чрез регистрация на страницата на Обиколката на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит.