fallback

Отлични възможности за инвестиции в областта на недвижимите имоти представи Галакси Инвестмънт Груп по време на българо – китайския бизнес форум, който се проведе в Пловдив днес. Компанията предлага множество инвестиционни възможности – индустриални зони Калояново и Марково, които са част от Тракия икономическа зона, складови бази, търговски и офис площи като проекта Офис парк Пловдив, хотели и жилищни сгради. С богатото си порфолио и дългогодишен опит в различните сегменти на пазара на недвижими имоти, тя е предпочитан партньор за множество чуждестранни компании. По време на бизнес срещите стана ясно, че китайските инвеститори се интересуват не само от индустриални паркове, но и свободни терени, на които може да се развива производствена дейност или да се строят логистични центрове. Китайските инвеститори оцениха Галакси Инвестмънт Груп като компания, която е двигател в развитието на икономиката в Пловдив и изразиха готовност за съвместно сътрудничество.

Над 100 китайски и български фирми създадоха преки контакти на форума в Пловдив. От китайска страна участваха представители на фирми от град Нинбо от областите лека промишленост, недвижими имоти, туризъм, строителство, рециклиране и околна среда и много други.  

По време на бизнес срещите, представителите на китайския бизнес определиха Пловдив като атрактивно място за техните инвестиции. На практика градът има може да се превърне в столица на китайския бизнес в България. Традиционно добрите контакти се развиват и на бизнес форума беше обявен старта на Евро – китайската зона за икономическо развитие в рамките на Тракия икономическа зона.

Интересът на китайските инвеститори не е изненадващ. Пловдив се очертава като най-атрактивното място за инвестиции в България, за развитие на индустриални парковe и съсредоточаване на производството на водещи експортни компании. Там се намират най-големите в страната логистични центрове и индустриални паркове. Пловдив област има отлично развита транспортна инфраструктура - магистрали, модернизирани железопътни линии и международно летище, което подпомага процеса на индустриализация на региона. В последните години заради стратегическото си разположение областта се превърна в предпочитана локация от за чуждестранните инвеститори.
Българо - китайският бизнес форум беше организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback