Снимка: БТА
fallback

Четири и половина милиона евро са инвестирани в най-големия увеселителен парк на закрито на Балканите, който отвори врати днес в Sofia Ring Mall. Funtasy Ring Park e разположен на площ от близо 6000 кв. м. и има капацитет от над 1000 деца на възраст между 3 и 11 години. 

Част от инвестицията е вложена и в първия увеселителен парк за възрастни у нас, който също бе открит днес в търговския център. Двата обекта са проектирани и ще се управляват с подкрепата на Sofia Ring Mall от международния инвеститор Krallis Group, който има опит със сходни съоръжения на Балканите. Очаква се посещенията в двата парка за 2015 година да надхвърлят 500 000.

Специално за събитието в България за първи път пристигна и истинският Дядо Коледа от Лапландия. Първи го посрещнаха 100 деца от столичната детска градина “Бърборино”. Те бяха и първите, които изпробваха уникалните атракциони в парка, сред които са истинска ледена пързалка, велозона, аквазона с лодки, въртележка, влакче, хай-тек пързалка, джунгла, трамплини, надуваеми замъци и др.

Децата получиха и първите си подаръци от лапландския Дядо Коледа и му дадоха лично писмата с желанията си. Всички желаещи могат да пуснат посланието си до белобрадия старец в специалните пощенски кутии, които ще бъдат разположени на различни локации в столицата. 100 от желанията ще бъдат сбъднати и затова е важно в писмата да бъде посочен e-mail или телефон за обратна връзка.

Визитата на истинския Дядо Коледа у нас ще продължи 5 дни и се организира от Funtasy Ring Park в партньорство със Столична община и Посолството на Финландия в България. По време на престоя си тук той ще посети болници и детски градини, а на 6 и 7 декември ще бъде отново в детския увеселителен парк, за да се срещне с всички желаещи деца.

От днес тийнейджърите и възрастните пък могат да се възползват от атракционите в първия увеселителен център за пораснали деца у нас – Upper Funtasy Park. Там те ще могат да се забавляват с блъскащи се колички на ужасите, да преминат в безтегловност в специалната космическа зона, да пробват мерника си на стрелбище с лазерни оръжия или пък да се върнат към детството с традиционни електронни игри и флипери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback