Снимка: СИБАНК
fallback

СИБАНК издаде първата Debit MasterCard Business, надградена  с технологията PayPass за безконтактни плащания. Това е най-новият продукт на международната картова организация MasterCard за корпоративни клиенти, който обединява в едно характеристиките на кредитните и дебитните продукти.

За разлика от стандартните дебитни карти, Debit MasterCard Business PayPass се отличава с възможността за извършване на трансакции като кредитните карти – резервации на хотел и/или самолетни билети, наемане на коли в рент-а-кар компании, плащания през Интернет и т.н. Тя се приема като кредитна карта, но клиентът не ползва кредитен лимит, а разполага със собствените си фирмени средства. Продуктът съчетава ниските такси за дебитна карта с по-високите лимити за кредитна.

Debit MasterCard Business PayPass е с международен достъп – тя може да бъде ползвана за разплащания и/или тегления както в България, така и в чужбина, където има логото на MasterCard. Картата може да бъде издавана по сметка в следните валути: български лева (BGN); евро (EUR) и щатски долари ( USD).

Следвайки търсенето на пазара на нови и иновативни продукти, СИБАНК  обновява всичките си карти за физически и юридически лица с новата технология за безконтактно плащане. Според Елена Касабова, ръководител „Картови разплащания“ в СИБАНК, този тип разплащания навлизат активно на нашия пазар предимно в заведенията за бързо хранене, бензиностанциите и моловете.

Безконтактните карти се различават по външен вид от стандартните единствено по това, че имат PayPass индикатор и/или универсален индикатор, който позволява много по-бързо и лесно плащане. Няма максимална сума за безконтактно плащане. За суми до 25,00 лв. не се изисква въвеждане на PIN. Безконтактните карти не губят своите традиционни функции – тегленето на пари в брой на АТМ и плащането на ПОС терминал чрез четене на чипа/магнитната лента и въвеждане на ПИН/подпис на разписката от ПОС терминала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback