Снимка: БГНЕС
fallback

Обичаната българската група Тоника СВ ще изнесе концерт в София на 11 август на сцената на "Кино Кабана". Това ще бъде първият в София, след дълго затишие.

След загубата на Ваня Костова, групата ще пее и в нейна памет, а на сцената ще бъдат Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров, Теодор Шишманов и самият Стефан Диомов.

Тоника СВ е сформирана на 12 март 1980 г. в София след национален конкурс на Ансамбъла към Главно управление на Строителни войски (ГУСВ), a основател и ръководител е Стефан Диомов.

След толкова години изпълнени със страхотни български песни, награди и отличия, турнета и концерти, преди броени дни Тоника СВ взе и специалната награда на БГ радио - "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика.

На 11 август феновете ще чуят и ще изпеят заедно с тях всичките им обичани и неповторими песни, издържали проверката на времето и грабнали сърцата на поколения българи. Сред тях са "Приятели", "Един неразделен клас", "Здравей как си", "Кой ще каже какво е любов", "Сутрин рано, вечер късно", "Люлякови нощи" и други.

Билети за събитието сепродават в системата на eventim.bg, urbo.bg и техните партньори, а цената им е 25 лв. на предварителна продажба и 30 лв. на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

Без ангелогласната Ваня Костова са посредствени! Бог да я прости!

14

Илия

преди 1 година

До Анонимен Номер 11, явно си фен на турбо кючека и маймунските джуки. Сигурно на абитуриенския си бал си играл турбо гюбек и е нормално " Един неразделен клас " да си го пропуснал. Поздрави Кондъо

13

Николай

преди 2 години

,,Тоника-СВ" са групата с най-много хитове.Техните песни се знаят и пеят от цяла България вече 40 години.Те са от поколението певци,които пълнят без проблем с продажба на билети най-големите зали.Колко от новите певци могат да се похвалят с това?Та те и салона на едно селско читалище не могат да напълнят с бездарните си еднодневки наречени от самите тях ,,песни".

fallback