Снимка: БГНЕС

16-годишното момче, което бе открито мъртво в столичния квартал "Димитър Миленков", е от ромски произход. То е издъхнало след като е ударено силно само веднъж и сърцето му е спряло.

Разследващите органи ще проверят дали то не е било дрогирано.

Още по темата
Тялото му бе открито снощи в кв. "Димитър Миленков", след като дежурен полицай от 8 РУ забелязал на камерите странно раздвижване. Криминалисти разказаха, че компания роми седели на пейка. Тогава починалият Борисов се приближил до тях и ги попитал къде е едно момче. Вместо да отговори, 28-годишен мъж станал и ударил Борислав. Младежът паднал и не показвал признаци на живот, съобщават от 24 часа.

Затова ромите се разбягали. Аутопсията не е открила пряка връзка между удара и смъртта, а по ръцете на Борисов имало следи от игли. Те обаче били стари и нямат пряка връзка със смъртта му.

Назначени са експертизи за алкохол и дрога, които да покажат възможно ли е заради приема им младежът да е починал. В момента мъжът, ударил починалия младеж, е задържан за 24 часа, но не е обвинен в убийството му. Мъжът е осъждан няколко пъти.

Случаите на смърт, настъпила след един удар с ръка, са редки, но не и невъзможни. За да се стигне до летален изход, ударът трябва да е рязък и силен, коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase