Снимка: Личен архив
fallback

Доминик Милър или "китаристът на Стинг", както го наричат повечето меломани, на 12 май пристига за концерт по случай деветия рожден ден на Sofia Live Club. Събитието ще е част от турнето Silent Light за 2018-та година.
    
Известният инструменталист и композитор има записани 14 албума. Последният, който ще бъде представен и у нас, е Silent Light, както е озаглавено и турнето.

За събитието в София, музикантът пристига със своите колеги – белгийския басист Николас Фижман и барабаниста Майлс Боулд. По време на концерта ще може да чуем най-доброто от 20 години самостоятелно творчество и любимите мелодии от съвместната му работа с един от най-легендарнтеe британски изпълнители - Стинг.

Стинг и Милър започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1500 съвместни концерта. Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно: "Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани".    

Публиката ще стане свидетел на виртуозна победа в знак на протест срещу алчността и капитализма, както самият Доминик споделя: "Опитвам се да се противопоставям на алчността, капитализма, социалните медии, фалшивите новини, политиката, несправедливостта ... и най- вече с инструментален разказ.

Правенето на музика е начин да се прекъснете от всичко, което е токсично."

Билети за концерта ще може да се закупят на предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg на цена от 30 лева и на място в деня на концерта 40 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

Тия гдето се противопоставят на капитализма като този юнак,Боно от Ю Ту,Брад Пит,Мерил Стрийп и т.н.,заклеймяват богатите ,каквито са те самите,но своето богатство не го дават а само го увеличават.Яко е да си милионер и да заклеймяваш останалите такива.Не казвам че трябва да са бедни но да не бъдат такива популисти.

fallback