Снимка: Булфото, архив
fallback

Остава по-малко от месец до откриването на най-новата многофункционална зала в Русе. А то се очертава наистина грандиозно.

На 23 юли русенци и гости на града ще могат да видят новото спортно чудо, като на официалното откриване ще пее естрадната ни звезда Лили Иванова. Билетите за нейния концерт са на привършване, съобщиха организаторите. И допълват, че през целия ден ще има развлекателна програма.

Арена Русе ще бъде домакин и на други любопитни събития.

Балетният шедьовър "Зорба Гъркът" ще се играе на 30 юли, а до края на годината ще гастролират най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - Lord of the Dance: Dangerous Games (4 октомври), Националния балет на Грузия Сухишвили (4 декември), Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения (20 декември), както и десетки спортни събития.

В момента в залата се извършват последни технически довършителни дейности -  инсталация на акустично оборудване, седалки и поставяне на телескопични трибуни.

Арена Русе разполага с общо 5100 места, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът – както за спортни състезания от най-висок ранг (волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис), така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 посетители.

Уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. 

Залата разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и с достатъчно място за комуникация и социализация на посетителите. Седем изключително луксозни VIP ложи ще посрещат специалните гости на Арена Русе, превръщайки я в най-голямата VIP зона в спортно съоръжение в България. За журналистите има изграден пресцентър, на разположение е и собствен паркинг за 1100 автомобила.

Сред отличителните функционалности на Арена Русе е и нейната изключителна акустика. Благодарение на амфитеатралния ѝ дизайн, както и на факта, че това ще е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея ще е перфектен, твърдят от екипа.

Кметът на Русе Пламен Стоилов нееднократно подчертава, че залата е най-важният и най-стратегическият проект за града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

До Анонименeto tova e problema na balgarina,che ne moje da ceni onova,koeto ima,a na kolko godini e Sharl Aznavur i kak francuzite si go obichat i mileiat za nego i go podkrepiat i tnMnogo jalko i moga da laja che niama takav narod neblagodaren i zavistlivPAZI BOJE ot pomiarshtinata

16

Анонимен

преди 8 години

Мумията се завръща! Тая жена не вижда ли, че се излага?! Да, имала е глас и талант, съгласна съм, ама с това пънене да продължава да пее и с това поведение на пуберка е направо смешно! Направо е жалко, че жена с безспорен талант не знае кога е време да спре. Ако беше се отказала преди 10 години щеше да се помни като голяма звезда, сега обаче е посмешище!

15

Анонимен

преди 8 години

И билетите са купени от местните пенсионерски клубове и от студентите по археология. Пенсионерите е ясно, защо, а археолозите просто искат да видят жива съвременница на Рамзес 2.

fallback