Снимка: Reuters, архив

Американският композитор и певец Принс изтегли музиката си от повечето стрийминг услуги в интернет с изключения на тази на рапъра Джей-Зи, съобщи Франс прес.

В послание на Принс в музикалния портал Спотифай се казва, че звукозаписната му компания е настояла за изтегляне на музиката му от всички стрийминг услуги в уебмрежата.

Съобразихме се с това изискване и се надяваме, че ще можем да предложим отново музиката му, когато това стане възможно, пояснява Спотифай.

Стрийминг услугата Tidal, лансирана тази година от Джей-Зи, е единствената, която все още предлагаше за сваляне от интернет хита на Принс "Purple Rain".

Tidal се опита да разшири клиентелата си, предлагайки специална селекция от песни. Стрийминг услугата на Джей-Зи включи голяма част от организирания през май от Принс концерт за мир в Балтимор, САЩ, след инцидентите, последвали смъртта на млад чернокож при неизяснени обстоятелства след задържането му от полицията.

Принс, който е голям привърженик на предлагането на онлайн музика, заяви през 2010 г., че с интернет е свършено и издаде свой албум единствено върху компактдиск, вмъкнат в редица европейски вестници.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase