Снимка: Булфото, архив
fallback

България ще бъде домакин на 13-то издание на "Детска Евровизия 2015". Престижният детски песенен конкурс ще бъде на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха организаторите от БНТ.

Oще по темата

"Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса.

Миналата година конкурсът бе спечелен от 14-годишния Винченцо Кантиело, а италианската телевизия RAI първа получи правото да организира събитието през 2015 г. тазгодишното издание на конкурса. Крисия, Хасан и Ибрахим пък заеха историческото за България второ място.

"Ние проведохме много разговори с RAI, но те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че Детската Евровизия става все по-силна", поясни Владислав Яковлев.

Интересът на телевизионните оператори от цяла Европа към Детската Евровизия остава висок. През 2014 година в конкурса участваха 16 страни, което е рекорд от 2007 година насам.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Гледащия от далече

преди 9 години

Абе хора, как може да сте толкова черногледи. Не всичко е пари, или поне не веднага и кеш. Помислете за добрия образ, който такива събития създават на България. Освен в хотелски комплекси и магистрали, трябва да се инвестира и в не толкова материални дела, то е като да инвестираш в добрите взаимоотношения - могат да са само от полза. Само да не организират Евровизията както онова теглене на жребий за световно ли, европейско ли беше, дето оркестъра избуя на сцената, късайки хартиено пано.

15

Оф

преди 9 години

Допълнение към 14Даже са почнали вече, като гледам някои коментари...

14

Оф

преди 9 години

Недейте бе, ще оплюят това хубаво начинание... !

fallback