Снимка: Жокер медия
fallback

Две от най-големите звезди на италианската музика - Ал Бано и Ромина Пауър, идват за концерт у нас в края на годината. Те ще пеят пред българската публика на 16 декември в зала "Арена Армеец".

Билетите за концерта са на цени от 40 до 120 лева и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, съобщиха организаторите от Жокер Медия и MOKO Solution.

В продължение на дълги години двамата бяха разделени и нямаха съвместни изяви, като се събраха за фестивала Сан Ремо в началото на годината.

Специално за родната аудитория те ще изпълнят най-големите си хитове, сред които Felicitа, Sempre sempre, Sharazan, Nostalgia Canaglia и Libertа.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света. Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма "Nel Sole" и се женят три години по-късно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. До 1983 г. двамата с Ал Бано заснемат седем филма.

В началото на 1994 г. семейното щастие на двойката е помрачено от изчезването на най-голямата им дъщеря Иления Каризи в САЩ. Двамата отменят всичките си концерти и посвещават цялата си сила и енергия в нейното издирване, което за съжаление остава безрезултатно. Година по-късно издават последния си съвместен проект Emozionale, след което всеки тръгва по свой собствен път.

Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г. в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания. Като причина за отчуждението е посочено мистериозното изчезване на дъщеря им. По-късно Ромина се премества за постоянно в Щатите, а Ал Бано остава в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

petar stojn4ev

преди 9 години

забелязахнче в българия идват идват групи и певци на достолепна възраст или както си правеше маитап един мои приател казваше за тях ,че три месеца преди да си отидат от този свят по естествн път решават да правят концерти в българия

13

Анонимен

преди 9 години

Слушайте си Галена и Преслава и оставете музиката на хората, които имат уши, за да я чуят!

12

Анонимен

преди 9 години

До 2тогава да пеят на Централни гробища където им е публикатапоздрави от сидни ав$$тралия

fallback