Снимка: Булфото
fallback

Мария Илиева, чрез своята компания Stereo Room, изрази възмущението и недоумението си от действията на СЕМ. Съветът е наложил актове за административно нарушение на електронните медии, които са излъчвали песента "Видимо доволни".

"Считаме, че СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание. Порочната практика на двойни стандарти на СЕМ, на която неведнъж сме ставали свидетели, ни кара риторично да си зададем въпроса какъв е смисълът от регулаторен орган, който не работи по ясни правила", пише в отворено писмо Илиева.

Според нея и компанията й наложеното ограничение на свободата на художественото слово е субективна до степен на неадекватност цензура, несъвместима с демократичното общество и съвременните глобални музикални тенденции.

"Санкцията Ви е безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в правото на избор на потребителите. Песента "Видимо доволни" категорично не съдържа нецензурни думи и неспецифични за хип-хоп и поп културата жаргонни изразни средства, които очевидно сте пропуснали да откриете в стотици други произведения", недоволна е изпълнителката.

В българския ефир и интернет платформите за видеосподеляне масово съществуват драстични примери за вербални и визуални послания на художествени и документални произведения, чиито буквализъм и внушения са безспорни и далеч извън както Вашите, така и общоприетите граници, пише още в писмото.

Според Мария Илиева тълкуването на текста на „Видимо доволни“ би могло да бъде разнообразно.

"Еднозначно направените от Вас определения - "вербални послания, принизяващи сексуалните отношения до един физически акт, оправдаващи секса като средство за получаването на облаги и представящи пушенето на трева, несъобразяването с правилата и нормите на благоприличие като приемливо и естествено поведение", приемаме като тенденциозност и тотална липса на осведоменост за световните музикални практики и съдържанието на съвременните музикални произведения", смятат от Stereo Room.

Компанията смята, че с актовете на СЕМ се провокира страх у медиите от наказание за по-нататъшно публично изпълнение и спиране на излъчването на един от най-големите български хитове в националния ефир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 9 години

До ГенадиПубликата? Това, за което Вие говорите, се нарича тълпа от малки, неукрепнали мисловно и психически деца, плюс още някои прослойки. И не могат ТЕ да са критерий за стойностно, нужно, естетично...и всичко друго прекрасно, което подарява изкуството на своите почитатели. Така не се изгражда една умна, интелигентна, мислеща нация!

75

Анонимен

преди 9 години

Мени много *** йе срам щоту съм плоска кат батерия от 4волта и половинъ...И кат гледам порно ми се заспивъ *** гледъм ко да праа от сън спомени няма...Многу поскъпнаа батерийти за вибратора и тока скъп ???

74

Анонимен

преди 9 години

Мария има най секси дупе от всички !

fallback