Снимка: Булфото, архив
fallback

След като бе отложен заради трагедията във Варна, тази събота, 5 юли, гей парадът по софийските улици ще се състои, като на него ще гастролират представители и подкрепящи гей общността у нас.

Мисията на "София Прайд" е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. 

Тази година фокусът на Прайда е върху липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.
 
След шествието, по време на което ще бъдат оставени послания до всяка институция, свързана с човешките права, ще се състои концерт пред Паметника на съветската армия.

На сцената ще излязат Рут Колева и Александра Александрова от телевизионния формат „България търси талант“, съобщиха организаторите. Българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България пък ще представи на сцената собствено буфо шоу с авторски костюми.

Според предварителната програма хората, които ще се включат в "София Прайд", ще започнат да се събират на Паметника на съветската армия в 17 часа, а шествието тръгва по столичните булеварди точно в 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Правилен

преди 9 години

Не съмпротив тях, НО СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ АДМИРИРАТ. Абе чук*йте се някъде и не вдигайте врява, щото може и да ви забранят и тогава.... Всичко е за да приобщават повече хора към тях - иначе няма как да стане.

76

ЛЕКАР

преди 9 години

Гей и лесбийки, това са сексуално болни хора, защо трябва да правят парад? Психоболни да направят парад.... Колко много болни има. Всички да правят парад. Живейте си живота и ако искате лекуватесь...но да парадираш с това, вече е върхът.

75

гей

преди 9 години

На всички, които пишете глупости и тъпотии в коментарите, пожелавам поне едно от децата ви да е гей или лесбийка. Да ви каже това в най-неочакван момент, да се притеснявате за него-нея и дори да посегне на живота си, да бъде тормозено това дете и да чува всеки ден глупости от *** като вас и подигравки.

fallback