Снимка: GH Production

След близо шестгодишна пауза Георги Христов отново изнесе самостоятелен концерт в Пловдив. С бутиковия си спектакъл той вдигна на крака публиката, дошла на лятната сцена "Орфей".

Георги Христов екзалтира своите почитатели, които го аплодираха бурно след всяко негово изпълнение и го извикаха многократно на бис. Зрителите чуха баладата "Болка", "Нямам нужда от много приятели", "С музика живея", "Черно и бяло", "Никога", "Още", „Още те обичам”, “Camino”, “Nessun Dorma” и др.

Те пренебрегнаха опасенията нестабилното време да провали събитието, както е направило с много планирани културни прояви през месеца.

"Пловдивската публика е една от най-музикалните и винаги ме е оценявала по достойнство, което ме радва безкрайно", каза певецът след шоуто снощи.

Георги Христов получи благодарствено писмо от Сдружението с нестопанска цел на хора с увреждания „Надежда за достоен живот” за това, че даде възможност на 50 негови членове да присъстват безвъзмездно на концерта му.

Последният самостоятелен концерт на Георги Христов в Пловдив бе през 2008 г. в Античния театър. Той е известен с това, че прави малко концерти, но на изключително ниво. През 2012 г. изнесе рецитал като специален гост и единствен представител на България на концерта "Една италианска нощ в Пловдив" по покана на Италианския културен институт - София и под патронажа на Италианското посолство у нас.

Този бутиков концерт е вторият от Националното турне на певеца. Следващият е в Бургас - на 9 юли, в Летния театър. Галаконцертът в София е на 26 ноември в зала 1 на НДК. Билети за него вече се продават в мрежата на Eventim.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase