Снимка: PR
fallback

Поради големия интерес към концерта на Лили Иванова в Стара Загора на 12 юни за публика ще е отворена и генералната репетиция, съобщиха организаторите. Тя ще започне в 16 часа и всеки, който не е успял да се сдобие с билет за концерта в 19 часа, ще има възможност за достъп до концерта.

Билетите за репетицията са ограничено количество и на една ценова категория - 20 лева, независимо от мястото в залата. Иначе концертът на певицата в Стара Загора е разпродаден.

Междувременно Лили Иванова представи нов клип към песента "Искам те" - първата от новия проект на Лили за събиране на част от непреходните песни в репертоара й в нови аранжименти, разработени от китариста и цигулар Ангел Дюлгеров.

Режисьор на видеото е Васил Къркеланов. Клипът проследява процесът на звукозапис на песента, а премиерата му съвпада с деня на първия концерт от националното турне на Лили Иванова. Тази вечер на сцената на драматичен театър “Иван Радоев” в Плевен тя ще излезе заедно с Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (ударни) и Ангел Дюлгеров (китари, цигулка).

Концертите от първата част на турнето са разпродадени отдавна.

“Искам те” е създадена специално за Лили Иванова през 1983 година по идея на композитора Тодор Филков. Историята на песента e любопитна, защото след като певицата я записва в студио, комисията, която одобрява всички песни преди да бъдат допуснати до ефир, я обявява за твърде дръзка в сексуален аспект и я забранява.

По всичко изглежда, че никога няма да стигне до публиката, докато Лили предприема напълно неочаквано решение дори за авторите и включва песента в свой рецитал в рамките на “Мелодия на годината” в драматичния театър във Велико Търново. Публиката реагира изключително емоционално и “Искам те” става неизменна част от концертния й репертоар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

diavolcheto

преди 10 години

Уникална! Велика! Ненадмината!

34

Анонимен

преди 10 години

баба Лили

33

Анонимен

преди 10 години

До 26Абе човече ти само заглавията ли четеш?Песента е обявена за дръзка по времето на соца. .

fallback