Снимка: Булфото
fallback

Лили Иванова ще бъде част от журито на международния фестивал на изкуствата "Славянски базар във Витебск". Тази година той ще се състои от 10 до 14 юни, като в него ще се включат представители от над 30 страни, съобщава БТА.

В неговите рамки ще бъде организиран конкурс за изпълнители на естрадни песни "Витебск-2014". Председател на журито ще е известният руски композитор Ким Брейтбург, а сред членовете освен българската певица ще бъдат още народната артистка на Беларус Ядвига Поплавская, народната артистка на Украйна, певицата, композитор и телевизионна водеща Ирина Билик, носителят на "Грами", американският композитор и пианист Марлоу Росадо, победителят на "Евровизия-2009", певецът и композитор от Норвегия Александър Рибак и др.

Тази година се променя форматът на провеждане на "Витебск-2014". На полуфинала на вокалния конкурс ще се явят 21 души, а до финала ще бъдат допуснати 15.

На концерта по повод откриването на "Славянски базар" за пръв път ще прозвучи песента на Ким Брейтбург "Славянска душа". Тя е написана специално за концерта. Сред изпълнителите ще са още Филип Киркоров, Стас Михайлов, Сергей Юрски, Валерия, Ирина Билик, Раймонд Паулс, Александър Рибак и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Хубаво, де

преди 10 години

Ама как ще журира в Беларус между 10 и 14 юни, като на 10 юни има концерт в Благоевград, а на 12 юни - в Стара Загора. Новината не е изпипана нещо.

4

!!!

преди 10 години

uspehi !

3

diavolcheto

преди 10 години

Поздравления, Лили! Много малко хора прославят България по света и допринасят за положителниия й имидж. Ти си една от тях! Би било прекрасно да имаме възможност да проследим фестивала и всичко, което се случва там. Изключително интересно е!

fallback