Снимка: Булфото
fallback

Документалният филм "Необяснимо" на журналиста Георги Тошев ще има своята премиера на 22 декември, неделя, от 19:00 часа в кино Одеон. Лентата е посветена на Лили Иванова и проследява певицата по време на репетиция, у дома, на фотосесия, на концерт, в гримьорната.
 
Филмът има и тв версия, която ще бъде излъчена в ефира на bTV на 28 декември.

Тошев търпеливо чака повече от 10 години, за да разкаже историята на поп иконата. Заедно с режисьора Ема Константинова и оператора Румен Василев те решават да подредят пъзела на този невероятен живот и кариера. Проф. Александър Йосифов, Емануил Манолов - Бадема, Татяна Лолова, Васко Василев, Цветана Манева, Явор Милушев, Денис Ризов са сред личностите, които се опитват да обяснят необяснимото явление Лили Иванова.

"Имал съм шанса да срещна и снимам световноизвестни артисти, но вълнението да се доближа до личността на Лили Иванова смятам за привилегия. Изпитвам респект към таланта й, възхитен съм от посвещаването й на музиката, впечатлен съм от начина, по който се отнася към себе си и другите. Това беше един от най-трудните ми филми, защото как можеш да разкажеш една историческа личност, която е част от живота ти? Защото Лили Иванова, нейните песни минават през живота на всеки българин. Бележат го, променят го, вълнуват ни…С този филм исках да разбера какво е да си Лили Иванова", споделя Георги Тошев.

Филмът включва и много архивни кадри, но според автора най-ценно си остава разказът от първо лице.

"Не обичам уморени хора. Ако си уморен, стой си в къщи. Аз никога не съм уморена", споделя Лили Иванова, подготвяйки се за новия си голям концерт на 13 февруари 2014 година на сцената на Софийската опера и балет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Бубалана

преди 10 години

Не се изморява човек, който нищо не върши, иначе режимът на живот прави чудеса

9

Дани

преди 10 години

Лили Иванова! Най-голямата поп певица на България за всички времена! Поклон пред таланта й!Обичам те, Лили!

8

АМАН

преди 10 години

от Лили Иванова! Талантлива е, да, ама от 50 години само това слушам - колко е страхотна, колко е прекрасна. Хубуу, де! Още 1974 се съгласих. То и черният хайвер е хубав, ама за 50 години все ще ти омръзне!

fallback