Снимка: Reuters

Семейството на покойния Крал на попа Майкъл Джексън е подало документи в съд в Лос Анджелис, от които става ясно, че близките на певеца искат ново дело срещу промоутърите AEG Live, предаде Ройтерс.

Майката на Джако Катрин Джексън търси втори шанс, за да се опита да убеди съдебните заседатели, че компанията организатор на концертите в Лондон, с които певецът планираше да се завърне на музикалната сцена, е отговорна за смъртта му през юни 2009 г.

Семейство Джексън изтъква няколко причини като основание за ново дело, сред които лошото поведение на журито, сериозни процедурни грешки в предишния процес и наличието на нови доказателства. 83-годишната Катрин Джексън, която е попечител на трите деца на Майкъл Джексън, настоява, че не е получила справедлива възможност да докаже, че промоутърите AEG Live са проявили небрежност, наемайки д-р Конрад Мъри за личен лекар на сина й.

През ноември 2011 г. Мъри бе осъден на четири години затвор за непредумишленото убийство на Краля на попа. Лекарят бе освободен предсрочно в края на октомври тази година, след като излежа половината от присъдата си.

На 2 октомври съдебното жури реши, че компания AEG Live няма вина за смъртта на Майкъл Джексън и не е проявила небрежност с наемането на Конрад Мъри за негов личен лекар. През ноември Катрин Джексън подаде съдебни документи за обжалване на присъдата, преди сега да заведе иск за ново дело.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase