Снимка: Орфей Мюзик

След 18 години Roxette се завръщат с нова live колекция - Roxette Live: Travelling The World, която съдържа документален филм, лайфове и много допълнителни материали.

Феноменалната им кариера бе съживена със серия от концерти в 46 страни пред над 1,5 милиона души по време на тяхното сензационно турне през 2011-2012 година. То седи в основата на новия диск, който излиза на 6 декември на Blu-ray, DVD и CD.

Факт е, че Roxette нямат филмов  материал с техните изпълнения на живо от The Johannesburg Concert насам, който е записан на концерт по време на турнето Crash! Boom! Bang! през 1995 година.

След 2000-та година Мари Фредриксон се бореше с тежка форма на тумор в мозъка, което наложи пауза между златните години на групата и неочакваното завръщане по световните сцени през 2011-2012.

За начало DVD-то представя цялостно лайв шоу, включващо 90 минути от най-вдъхновяващите моменти от концертите на Roxette от миналата година в Куритиба, Бразилия, в Кордоба, Аржентина и Сантяго в Чили.

Колекцията включва и документалния филм It All Begins Where It Ends, сниман по време на 18-те месеца, когато Roxette изживяват своето уникално завръщане на световните сцени. Бандата е следвана бекстейдж, в автобуса, с който пътуват, по летищата, срещите им с фенове от целия свят.

В новия проект се намира и CD с изпълнени на живо 16 парчета на Teatro Caupolicán в Сантяго, Чили на 12-ти май 2012 – шоу, което според групата е най-връхната точка по време на тяхното турне. Следват и всичките допълнителни материали - веселите бекстейдж филми по пътя на Per Gessle, преди и след шоутата, и по време на записването на албума Travelling. Има и интервю с китарния техник Mikael Nogueira- Svensson, който повдига завесата около живота на сцена, близо до прожекторите.

Едновременно с издаването на колекцията ще бъде пусната и дигитална версия на CD-то с лайф изпълнения от Teatro Caupolicán в Сантяго за даунлоуд и стрийминг. Тя ще включва и две бонус песни - любимата на феновете Silver Blue и акустичния вариант на Church Of Your Heart.

Roxette Live: Travelling The World ще  бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase