Удостоверението, с което Митко Щерев получава правата над името на групата. Снимка: PR

След съдебен спор, продължил над две години, Митко Щерев и Илия Ангелов получиха името на популярната от 80-те години група "Диана Експрес". Китаристът Максим Горанов, който се присъединява на по-късен етап във формацията, прояви претенции към името, след като го регистрира като търговска марка и организира серия от концерти.

"Удостоверението, издадено от Министерството на културата, е подписано от министър д-р Петър Стоянович и е под № 435. Бих желал да осведомя всички хора, които харесват музиката на "Диана Експрес", че тя се представлява от мен и Илия Ангелов. И че от тази дата всеки, който използва това име, е двоен крадец. Причините са две. Първата, че никой друг освен оригиналната "Диана Експрес" няма право да изпълнява хитовете на групата, защото те са мои, и втората, както се вижда от Удостоверението по-долу, името принадлежи на мен и Илия Ангелов", коментира Митко Щерев.

Междувременно композиторът продължава с делата срещу музикантите, участвали във фалшивата "Диана Експрес", както и срещу Горанов - за кражба на интелектуална собственост. Първият осъден в Плевенския окръжен съд бе пианистът Валери Конов. На 7 октомври т.г. пък е делото срещу Горанов и барабаниста Цветан Банов в Софийския окръжен съд, а на 10 ноемрви срещу певеца Николай Райков в Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase