Снимка: Reuters

Майката и децата на Майкъл Джексън настояват за 290 милиона долара компенсации от организаторите на последните му концерти. Това бе оповестено в рамките на съдебния процес, заведен от Катрин Джексън срещу AEG Live, пише БТА.

Според адвоката на семейството Брайън Паниш промоутърът е виновен за смъртта на певеца, тъй като наел неквалифициран лекар - д-р Мъри, който предписал на Джако смъртоносна доза пропофол.

За пръв път от страната на ищеца бе посочена сума като компенсация, откакто съдебният прицес започна през април. По думите на Паниш исканата сума е незначителна в сравнение с онази, която можеше да заработи певецът, тъй като той е трябвало да получи хонорари на стойност 1,6 милиарда долара.

Отговаряйки на въпрос на представители на промоутъра дали Джако има вина за случилото се, адвокатът заяви, че не възнамерява да отрича, че певецът е ползвал предписаните му лекарства и е знаел за риска от приемане на пропофол.

Паниш отбеляза, че ако не бяха д-р Мъри и AEG Live, Майкъл Джексън щеше да е жив. Защитата се опита да убеди съдебните заседатели, че компанията не е наела д-р Мъри, а това е сторил Майкъл Джексън.

Освен това в съда бяха представени доказателства, че певецът е злоупотребявал с лекарствени средства преди сключването на договора с AEG Live.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase