Дейвид Бауи засега няма намерение да прибере няколко милиона от бъдещ концерт. Снимка: Булфото

Големи промоутърски компании видяха сериозен шанс за печалба от бъдещ концерт на Дейвид Бауи, който ще бъде първи след осемгодишна пауза. Затова са готови да извадят милиони.

За последен път 66-годишният британски музикант се появи на живо през 2006 година, като изпълни парчето си "Changes" с Алиша Кийс на благотворителен концерт в Ню Йорк. Той преустанови концертните си турнета още през 2004 година, след като получи сърдечен удар на сцената в Германия.

Вчера стана ясно, че примамлива оферта за концерт в олимпийския парк "Кралица Елизабет" в Лондон догодина са изпратили от Live Nation. Промоутърите от друга голяма фирма, AEG-Live, също са готови с контраоферта.

Бауи още преди време обяви, че не планира турне, в което да промотира най-новия си албум "The Next Day", който пусна на пазара през месец март.

Самият певец коментира лаконично появилите се информации за бъдещ концерт. "В момента нямам никакви планове за каквито и да е изяви на живо", заяви Дейвид Бауи.

Въпреки това организаторите на фестивала Гластънбъри дадоха малка надежда за феновете на певеца с новината, че 66-годишният певец може да бъде сред хедлайнерите на феста догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase