Снимка: Парти център 4 КМ

"Създание, излязло от съзнанието на сатиричен блогър" – така я описа Guardian. Dena е едно от любопитните явления на европейската инди сцена в момента, а фактът, че е българка, е само още една причина да е крайно време за първия й голям концерт у нас. Може да видим певицата на 10 ноември от 20.00 часа в Парти център 4 КН, когато тя ще ни представи хита си Cash, Diamond Rings, Swimming Pools.

Тогава ще се запознаем и с цялата компания, която стои зад проекта – Dend, Anna G и MPC. Те ще представят уникалния си стил – „странен поп”, смесващ елементи от хип-хоп, денс, алтърнатив, електроника и дори - чалга, със забавни остроумни текстове и иронични послания.

Истинското име на певицата е Деница Тодорова. Тя живее в Берлин от 2005 г. насам и преди да започне соловата си кариера, се подвизава като вокал в два от албумите на The Whitest Boy Alive, както и в проекта Tschikabumm.

Dena се ражда преди повече от година и още в първите месеци от създаването си предизвиква интереса на публиката и медиите както в Германия, така и у нас. Истинският успех обаче идва с парчето Cash, Diamond Rings, Swimming Pools и видеото към него – нискобюджетна продукция, снимана на битак в Нойкьолн (квартал в Берлин), където Dena възпява консуматорската култура, докато непринудено общува с хората там и дори успява да продаде стоки по време на една от сцените.

До момента парчето има стотици хиляди гледания в каналите за видеосподеляне, а програмата на Dena е запълнена за месеци напред със студийни записи, концерти и преговори с европейски лейбъли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase