Мика. Снимка: Reuters

Когато изгря през 2007, Мика бе определян за новото дете чудо на британската сцена. Той звучеше свежо, оригинално и различно. За минимално време Grace Kelly и Relax, Take It Easy се превърнаха в мега хитове, разпространили се по всички радиостанции и телевизии и станали любими на милиони хора, особено на Острова.

Дебютният албум Life In Cartoon Motion му донесе награда BRIT за най-добър нов изпълнител, както и номинация за Грами, а критиците възхвалиха страхотните му гласови възможности.

Самият Мика e роден в Бейрут, като майка му е ливанка, а баща му – американец, но семейството се мести в Париж, а по-късно и в Лондон. Като дете той има известни проблеми, тъй като страда от дислексия и дълго време е обучаван вкъщи. Още в ранните си години обаче той открива изхода от всички проблеми в музиката.

След като се издигна сериозно с дебютния си албум, Мика обаче реши да не търси лесна популярност и продължи с качествените изпълнения във втория си албум – The Boy Who Knew Too Much, който заложи на същия стил и съответно не беше чак толкова иновативен за обикновените слушатели. Но с песни като We Are Golden плени отново феновете. По същата ос се ориентира и новия му, трети студиен албум The Origin Of Love.




The Origin Of Love продължава да залага на много изчистено поп звучене, което този път е забъркано леко с електронни елементи. На преден план обаче както винаги остават великолепните гласови възможности на младежа.

Като човек, който носи магията на Франция в сърцето си, Мика издава два водещи сингъла за проекта.

Във Франция водещото парче от The Origin Of Love, който излезе първо там на 17 септември, се казва Elle Me Dit и се завъртя по радиостанциите още през 2011. Там то стана голям хит, а намира място в албума не само във френската версия, но и в английската под името Emily и с текст на английски.

Водещото парче на версията за останалата част от света пък се казва Celebrate. Напълно в стила на Мика то е оптимистичен и енергичен лъч светлина, а в него участва и r`n`b звездата Pharrell Williams.

Celebrate бързо насочва към цялостното усещане на албума, който с лекия си и жизнеутвърждаващ тон може да подобри настроението ви мигновено. Голяма част от песните са продуцирани от безупречния Nick Littlemore – звездата на Empire Of The Sun и Pnau, които отдавна се превърнаха в доказателство за музикално качество.

Негово дело е и едноименното парче Origin Of Love, което има малко по-дълбоко звучене и може би щеше да бъде по-добър водещ сингъл за проекта. Със своите меки вокали и хорово напяване то впечатлява, но не повече от другите парчета от албума, които са също така безупречни.

Прекрасното Overrated направо хипнотизира с магнетичния си бийт и магическото повторение на заглавието, докато Kids e неизбежното леко носталгично и натъжаващо парче. Lola e поредната песен за красотата и обичта към любимата, докато Stardust, наблягайки на същата тема, преминава в еуфорична бомба от весели звуци. Електронните елементи бушуват в Make You Happy, но вездесъщата цигулка успява да ги усмири за да даде път на могъщия глас на изпълнителя.

По подобен начин той води и останалите парчета, които можем да определим като празник на душата и най-вече на доброто настроение. Както обикновено, Мика носи усмивки и щастие, като успява да избяга от натрапчивата безсмисленост на попа днес, въпреки че музиката му е безкрайно сладникава.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase