Пол Маккартни на откриването на Олимпиадата. Снимка: Reuters
fallback

Звезди, чийто хонорари варират от десетки хиляди до над милион долара, са пяли срещу символичен хонорар по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Знаменитости като сър Пол Маккартни, Емели Сенди, Майк Олдфийлд и Франк Търнър са подписали договори, като срещу участието им седи възнаграждение точно от 1 британска лира.

"Те предоставиха безплатно услугите си. За да бъде сключен договор обаче, е нужно в него да бъде посочена определена сума и решихме тя да възлиза на 1 лира. Високо ценим факта, че музикантите отделиха
от времето си, за да участват в церемонията", заявиха от Организационния комитет.

Всъщност за англичаните това не е прецедент в спорта да се плащат подобни суми.

За разлика от българските футболисти, които се пазарят за всякакви бонуси преди голямо първенство и срещу каква сума да благоволят да облекат фланелката за официален мач, играчите от националния отбор по футбол на Англия не взимат пари за повиквателни.

Традицията на Острова е те да получават равностойността на билета от населеното място, от което идват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

васко

преди 11 години

Шапки долу........

21

johnsilver3

преди 11 години

THE BEST!!!

20

Анонимен

преди 11 години

Тук някои хора не знам защо му се присмиват на старостта.Всеки остарява. Да напомня само че той написа Yesterday - шедьовър, който има над 1300 интерпретации от други изпълнители. Тази мелодия му се явила на сън и в продължение на един месец питал приятелите си дали са чували тази мелодия, защото самия той не вярвал че може да я напише. Накрая се уверил че е негова. Това е.

fallback