Снимка: Лъчезар Лозанов
fallback

Съветът на европейската научна и  културна общност награди вчера  Мария Илиева с почетна значка „Златна книга”. Отличието се връчва за висок престиж и обществено признание и за принос към развитието на българското изкуство и култура.

Миналата година за Мария Илиева мина под знака на нейния десетгодишен юбилей от началото на соловата й кариера. Тя направи няколко концерта в страната, а финалът бе поставен в София с концерта „10 години  Лунен сън”.

Сингълът ѝ “I Like” се утвърди като безспорен хит, покорявайки официалните български класации, както и тази на американската телевизия за европейска музика и култура Eurochannel.

Наградата й бе присъдена не само заради нейните качества като изпълнител, но и заради социалната й дейност.

Домакинът на церемонията и председател на Съвета, Росица Златанова, наблегна на това, че талантът трябва да бъде социално ангажиран – нещо, което Мария многократно е демонстрирала чрез участието си в значими благотворителни и обществени инициативи.

Наградата връчиха режисьорът Боян Аврамов и ръководителят на Съюза  на българските журналисти Елена Влашка. „Ще продължавам да работя за това културната среда в България, в частност музикалната, да бъде едно по-добро и духовно място”, обеща Мария с приемането на наградата.

Досега носители на „Златна книга” са били Райна Кабаиванска, Силви Вартан, Христо Мутафчиев, Михаил Белчев, Валя Балканска и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

гилдията

преди 12 години

Боже, прибери си вересиите...

5

Гена

преди 12 години

Браво! Възхищавам се искрено на Мария - интелигентна, талантлива и красива!

4

таковаатаааа

преди 12 години

за постиженията - честито, за подкрепата на ACTA една-две майни от мен

fallback