Снимка: Istock
fallback

Пасивно-агресивни хора има навсякъде около нас. Те могат да са наши приятели, колеги, дори наши половинки, хора от семейството ни. За повечето от нас е лесно да забележим кой е отявлено агресивен към нас, но пасивната агресия често остава прикрита задълго. Невинаги успяваме да забележим знаците, които издават пасивно-агресивната личност. В много случаи признаците в поведението на такива хора могат да останат скрити дълго време, докато осъзнаем как всъщност се отнасят с нас и как подхождат по пасивно-агресивен начин.

Пасивно-агресивната нагласа се характеризира с индиректно изразяване на враждебност, злоблива критичност без добри и градивни намерения. Ще я забележите по фините обиди, тънките намеци, мрачното поведение, несклонността към приемане на чужди гледни точки и мнения, прекалена упоритост, инатливо неизпълнение на поставени задачи. Признаците могат да са много.

Вижте кои са 5-те най-издайнически признака сред всички останали, които издават пасивно-агресивната личност.

1. Наказание с мълчание.

Пасивно-агресивните личности обожават мълчанието като оръжие. Те наказват с мълчание всеки път, когато искат да ви пречупят и да ви накарат да съжалявате, да се съгласите с тях, да изпитвате вина по някаква причина. Мълчаливото отношение е начин пасивно-агресивните хора да ви игнорират, отказвайки да отговарят на въпросите ви, опитите ви да общувате с тях. Те се дистанцират физически и емоционално като не ви говорят, докато ви накарат да се пречупите по начин, който те искат и целят. Този тип поведение е много характерен за пасивно-агресивните личности.

2. Те подмятат обиди помежду другото.

Ако сте директно обидени от някого, веднага ще забележите това. При пасивно-агресивните хора обаче обидите могат да останат незабелязани или да си дадете сметка за тях на по-късен етап. Те ги подмятат по умел начин, който ви кара да се чувствате объркани и да не осъзнаете веднага какво точно ви се случва. Пасивно-агресивните личности умеят да вмятат хапливи и злобливи забележки по начин, който да остане незабелязан, но да нарани точно там, където най-много боли.

Източник: 5 издайнически признака на пасивно-агресивната личност 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Маангал дойчева

преди 9 минути

!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Брутална снимка. Гугъл. Новини Бг. Еталон за Грозотия. Грозна Маангалка, доста кофти симбиоза.

12

Урунгел дойчева

преди 12 минути

!!! жена. Урунгел. !!!

11

Урунгел дойчева

преди 54 минути

!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, надежда дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е Кеър ту ю ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!!

fallback