Снимка: Величие
fallback

Офисът на Политическа Партия "Величие" във Варна бе унищожен при умишлен палеж, извършен в ранните часове на нощта. Неизвестни лица са счупили стъкло на сградата и хвърлили вътре коктейл "Молотов", в резултат на което огънят е изпепелил целия офис, твърдят от партията. Пожарът е нанесъл значителни материални щети на стойност над 200 000 лв., като три етажа от сградата са силно опушени и ще се нуждаят от основен ремонт. За щастие, при инцидента няма пострадали хора.

Инцидентът идва непосредствено след участието на лидера на ПП "Величие", Ивелин Михайлов, в телевизионното предаване "Панорама" по БНТ. По време на интервюто Михайлов направи разкрития за връзки между криминални групировки и политически партии, както и с местни управници във Варна. Това участие се смята за възможен мотив за нападението, заяви Николай Костов, кандидат за народен представител от партията.

От ПП "Величие" реагираха остро на инцидента, като излязоха с официална декларация, в която осъдиха както преките извършители, така и поръчителите на атаката, които според тях са свързани с определени политически кръгове. Партията заявява, че това не е просто атака срещу тях, а директен опит за заглушаване на истината и посегателство срещу свободата на словото в България.

В декларацията си от ПП "Величие" подчертават следните важни моменти:

- Атаката е определена като посегателство срещу демокрацията и върховенството на закона, а извършителите и поръчителите трябва да бъдат разкрити и наказани.

- Партията призовава МВР да предприеме незабавни действия за разкриване на извършителите и техните поръчители, настоявайки за справедлив и прозрачен процес.

- Лидерът на партията, Ивелин Михайлов, заявява, че няма да се поддадат на опити за сплашване и ще продължат да разобличават връзките между престъпния свят и политическите структури.

Пожарът е нанесъл значителни материални щети, а разследващите органи вече са започнали работа по случая. До момента няма задържани, но се очаква полицията да предприеме конкретни стъпки в следващите дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

Инсценировка

преди 5 минути

Този офис е в центъра на Варна, до Червения площад. И функционира от има няма 2-3 седмици. Вътре няма нищо, то се вижда, а и там никой не работи. Той е една реклама, целия облепен във фолио. И кой ще му пали офиса на този дето измами хиляди българи с измисления си исторически парк. Замислил го е, ето аз им казах че са мафиоти и те ме палят. Така работи сектанта, драпа да влезе в парламента, за да отърве затвора.

209

Сега

преди 23 минути

Например една пожарна то без това много пожарникар се навъдиха в този форум

208

Анонимен

преди 27 минути

Кажете им да си сменят емблемата с някоя друга!

fallback