Снимка: БГНЕС

Гледам с удивление на тезата, изложена от Радев след края на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който каза, че Конституцията го изисква, а ние нямаме Закон за отечеството. Това каза в интервю за bTV бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

Той цитира Закона за въоръжените сили и първата алинея от него: „Законът урежда подготовката на гражданите за защита на отечеството и обществените отношения, свързани с ръководството, състава, подготовката, използването, отчета и службата в резерва на въоръжените сили на Република България“.

"За да разберем дали трябва да се прави нещо допълнително, трябва да има ясен анализ: какво работи, какво – не. Такъв не съм видял", уточни Тагарев.

"Бежанските потоци, за които говорят, са хипотетични. Ливан на практика е блокиран по море, въздух и сухопътни граници. Чуваме, че хора от Ливан се насочват не към Турция, а към Сирия", коментира още бившият министър.

"Дали има, или няма опасност от терористични атаки – това е работа на службите", уточни той, като гарантира за вярата си конкретно във Военно разузнаване, тъй като това е службата, която е била под негова опека в периода, в който бе действащ министър.

Според него, рискът от терористичен акт винаги остава. В момента, според преценката на Тагарев, в момента той не е висок.

"Очакванията са, ако Камала Харис стане президент, да продължи досегашната политика на Байдън. Ако Тръмп спечели, той самият многократно заявява, че е в много добри отношения с Путин и ще сложи край на войната за един ден“, коментира още бившият министър на отбраната

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase