fallback

Бедствието в Босна и Херцеговина, погубените невинни човешки животи там, унищожените пътища, сгради и критична инфраструктура са повод за съпричастност, но на първо място за мобилизация за помощ от близките народи и държави. Това заяви председателят на ДПС и ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той призова министър-председателя Димитър Главчев, министъра на отбрана ген. Атанас Запрянов и началника на отбраната адм. Емил Евтимов за спешна реакция и организация за оказване на реална помощ.

"Като съседи и приятели, ние на Балканите трябва да сме заедно, когато удари бедствие или заплаха. България има силата, ресурсите и е време да ги използваме, за да помогнем на тези, които сега се нуждаят най-много. Това е моментът да покажем, че не сме безразлични и безучастни към болката и страданието на другите", посочи Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

До 79,Васил

преди 9 минути

Василе, Путин е мутрафон, а ти всекидневно ни заливаш със своята словесна диария

85

Анонимен

преди 12 минути

И карлос ескобар направи много за бедните

84

Анонимен

преди 21 минути

До Анонимен 83 - Е, хубаво, де, тая му помощ достатъчно я разтръбиха. Сега, какво, да му се кланяме като на светец ли? Има дарители, дето не държат да се знае какво правят, решението е било тяхно, никой с пищов в гърба не ги е заставял да даряват..

fallback