Снимка: БГНЕС
fallback

Продължава гладната стачка на Биршен Ибрямова пред сградата на Народното събрание и Централната избирателна комисия, съобщава БГНЕС.

Съпругата на арестувания Джейхан Ибрямов обяви протест - гладна стачка, на 3 октомври, с искане съпругът й да бъде освободен от ареста.

"Обявих гладна стачка, защото не съм съгласна с това съпругът ми да бъде обявяван за престъпник, тъй като той е един достоен мъж, достоен баща, достоен съпруг и аз смятам, че като негова съпруга единственият начин за мой граждански протест е това, защото мисля, че друго не остана", обясни Ибрямова при началото на протеста си, и посочи кой според нея е отговорен: "Човекът, който нарежда на ВАС, на ЦИК, на премиера Главчев, на председателя на Народното събрание, това е г-н Пеевски".

Вчера състав на Софийския градски съд уважи искането на прокуратурата и остави Джейхан Ибрямов за постоянно в ареста. Народният представител беше задържан в сряда вечерта с белязани банкноти на обща стойност 100 хил. лева. Той е обвинен в търговия с влияние. Обвинението твърди, че срещу сумата, която му трябвала за купуване на гласове, той обещал ходатайство за обществени поръчки в Министерството на отбраната. Основният свидетел срещу Ибрямов е Мирослав Тодоров, с когото се познавали от 2000 г., а от 2019 г. били и близки приятели. Председателят на Народното събрание Рая Назарян и Централната избирателна комисия разрешиха свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов като народен представител и кандидат за депутат, след искане от прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 1 минута

Стига лъгахте хората наглеци такова безочие

105

Анонимен

преди 10 минути

Това е измама. Изобщо не е на гладна стачка. Набива през ноща и се прави на умрялата лисица през деня.

104

Анонимен

преди 10 минути

Това е измама. Изобщо не е на гладна стачка. Набива през ноща и се прави на умрялата лисица през деня.

fallback