Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Не подкрепяме становището на КСНС. Искахме Съветът да има същата позиция като при войната в Украйна. Забелязваме обаче двоен стандарт и тежко лицемерие, което може да ни струва скъпо". Това каза след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Още по темата
"В Украйна се води жестока война, която засяга стотици хиляди българи, а и тя е много по-близо до нас, но българското държавно ръководство се включи на страната на Киев. Нищо от това не притеснява управленския елит.

Относно войната в Близкия изток обаче се говори колко умерени и балансирани трябва да бъдем. Няма война, която да не е заплаха за нас, но в единия случай се включихме в нея, а в другия трябва да сме деликатни. Нашата позиция е да осъдим израелската агресия, както осъдихме руската. За пореден път станахме свидетели на грозен двоен стандарт. България избира страна противно на собствената си логика. При войната в Украйна избираме страната на жертвата, а при тази в Ливан - страната на агресора", заяви още Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase