Снимка: БГНЕС
fallback

Усилията за освобождаването на нашите сънародници, похитени от хутите на борда на кораба "Галакси лийдър" никога не са преставали. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

"Работи се от ден едно", заяви той.

"Виждаме че ескалацията на конфликта има потенциала да застраши мира в целия регион", на мнение е Радев. "Аз също призовах от трибуната на ООН за смиреност, сдържаност и да спрем спиралата от насилие в Близкия изток.

Той поздрави екипажа на правителствения самолет и службите за сигурност, които са помогнали за евакуирането на българските граждани от Бейрут.

"Те работят усилиено през последните дни, за да се осигури безопасен коридор и да бъдат изведени нашите сънародници. Това е най-важната задача към момента", каза Радев.

Той заяви, че част от оценката на риска за България, е опасността от увеличаване на миграционната война.

Сравняваайки военния потенциал на Хизбула с този на "високотехнологичния" Израел, Радев заяви: "Може да се очаква отговор с асиметрични средства, тоест, терористични атаки."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

КОЛЕДАТА

преди 6 минути

Рождество Христово 25 декември е ДАТА само за Православни Християни а католиците и протестантите си НЯМАТ ДАТА за Рождество Христово...............АРИАНИНЪТ ЛИБИЙ подържал гръкофилската секта на египетският Копт АРИЙ но подплашени от Римският Католик ЛУЦИФЕР някак си византийците от Константинопол успяват да убедят ЛИБИЙ да се откаже от арианството и приемайки Православното Християнство ЛИБИЙ е назначен за Патриарх на Константинопол и приема датата 25 декември да е Коледа

87

ГРЪЦКИ е Исляма

преди 25 минути

1 000 години ПРЕДИ ДА СЕ РОДЯ вождиският култ на египетските КОПТИ към АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ накара МАЙН АРАБИ да сътворят гръцкият град Медина и гръцкият град Мека в Саудитска Арабия и Аз,гъркът Пророка Мохамед заради това признах правото на съществуване на Пророка преди мене ГРЪКЪТ ИСУС ХРИСТОС

86

Анонимен

преди 32 минути

Решихме нашите проблеми, тези на ЕС, като страна-членка, остава с Близкия Изток да се занимаем.

fallback