fallback

Колко голям е рискът да загубим парите по ПВУ?

"Това е ясно от доста време, че така ще стане, дори, за съжаление, така е програмирано отначало. Тъй по времето на кабинета "Петков", когато е подаден Планът за възстановяване и устойчивост в крайния му вариант, са заложени редица условия, които са свързани с промени със законодателната рамка в България. За съжаление, тогава тези условия явно не са били комуникирани с останалите големи партии и са поети ангажименти, които не могат да се изпълнят", каза бившият министър на икономиката Никола Стоянов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че плащанията са осем, а ние все още не можем да вземем дори второто.

"Тук сме все още на предварителния етап - за да получим парите, какво трябва да направим. В момент, в който ти ръководиш държавата с крехка коалиция, поставяш цели, които са за години напред. Поставяш условия, които за теб са окей, но за останалите не са. Истината е, че след промените, които бяха направени в Конституцията, виждаме резултатите от тях и е малко плашещо да се дава вече на доверие подкрепа", допълни Стоянов за Bulgaria ON AIR.

По думите му хазната се "бори за оцеляване" заради честите избори.

"Към края на юли сме милиард на минус, като обикновено за тази част на годината стоим по-добре. Тази година се движим по-зле, това ще е основното предизвикателство. Орязват се инвестициите, които са планирани. Лошото е, че постепенно се влиза в една спирала, тъй като тези чести избори доведоха до жесток популизъм, доходите се покачват и изпреварват разходите. За съжаление, това няма да мине така, защото безплатен обяд няма", подчерта бившият министър.

Според него последствията ще са дългосрочни.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 дни

До ПУКА МИ ЗА ХАЗНАТА- И аз така си мислех и разсъждавах- Като Вас, но като се замисля - То в Брюксел същите комунисти. Цензура, лъжи, и т. нт. та чак до компетентните мнения на урсулата например. За чиповете и ракетите става въпрос. А нашите фашисти са си просто крадци. Направо незнам накъде отива света и държавата ни. Шолц например видя накъде отиват нещата, и обърна палачинката. Но не защото така иска, а защото е принуден за да има шанс да задържи власта. А изборите във Франция? Е, едно мисл

23

ПУКА МИ ЗА ХАЗНАТА

преди 2 дни

ДА идва еврото, та да ни управляват директно от Брюксел, а некадърните комунисти да си правят избори със свои пари, още 10 години...

22

Смех...

преди 2 дни

ХАЗНАТА ЩЕ ФАЛИРА ДО ПРОЛЕТТА, ЗАЩОТО ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ТОЧАТ И ДО 2029 година....ХАХАХАА..

fallback