Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи на Северна Македония ще извика българския посланик Желязко Радуков за обяснение защо е липсвало македонското знаме на срещата между македонския президент Гордана Силяновска и президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

Срещата в петък, 13 септември, не беше официална. Само преди дни Силяновска прие акредитивните писма на Радуков.

Ден по-рано кабинетът на Силяновска обяви, че официално ще поиска обяснение от София.

"Срещата и съвместният обяд преминаха в изключително приятелска атмосфера от посрещането до края. Това, което хвърли сянка върху събитието, беше отклонението от договорения протокол за срещата, според който не трябваше да се правят снимки в затвореното пространство. Но за съжаление преди началото на срещата тет-а-тет президентът Радев покани президента за обща снимка пред българското знаме, въпреки че такъв ход и акт не беше предвиден или съгласуван.

Иска ни се да вярваме, че това е протоколно недоглеждане, а не нарочна процедура и отклонение от договореното", заявиха от македонското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

НЕУТРАЛЕН

преди 3 дни

Гафът си е гаф! Точка. Важно тук е друго: дали трябва да го играем джентълмени и да не правим така, или да се държим като тях, т.е. като отвързани вар-ва-ри. Лично аз приемам и двата подхода, но при последователно поведение и след внимателна оценка на риска. Каквото в случая липсваше!

56

Анонимен

преди 3 дни

А? фес.бг...коментарчета ли трием? За тези които оплюват България им се слагате и мазните, но някой ако каже нещо от реалността го триете? Хе хеее агент чета мразещи България и българите от блатная са феz.бг ;)

55

Дам...

преди 3 дни

На неофициални срещи македонското знаме не се слага!

fallback