Снимка БГНЕС

"Всички жадуват да управляват с нас, защото ние не крадем и за тях ще бъде по-лесно. Според тях ние сме много удобен партньор", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в парламента.

"Аз нямам нищо против да вземем ГЕРБ като патерица след изборите", каза лидерът на "Възраждане", помолен да коментира Бойко Борисов, според когото естествените партньори на ГЕРБ са "тези, които бяхме в "сглобката", плюс БСП и ИТН.

Още по темата
"Какво говори Бойко Борисов днес сутринта – няма никакво значение, защото към края на деня Бойко Борисов може да говори нещо съвсем различно. А и какво иска той – няма никакво значение", заяви Костадинов.

Законопроектът за чуждестранните агенти е почти едно към едно преписан от американския закон за регистрация на чуждите агенти, каза още Костадинов. По-рано ПП-ДБ и Делян Пеевски критикуваха законопроекта, внесен от "Възраждане", определяйки го като "путинстки" и "руски закон-бухалка".

Костадинов контрира, че американският закон работи изключително добре. Той не предвижда санкции, а публичност и прозрачност, същото е и в България, обясни лидерът на "Възраждане". Лъжа е, че законът е преписан от руския закон, добави той.

Законът предвижда санкции само в случай, че не бъде спазван. Няма санкции за тези, които ще бъдат чужди агенти или ще получават финансиране. Има санкции, ако те не го обявят или това, което правят те, не бъде обявено, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase