Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямам дългове, една стотинка не дължа на банка. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще си дам имунитета. Никой не може да извади нищо за Пеевски – нищо, нищо, нищо! Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Коментарът му е по повод оповестени вчера нови данни от бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, оповестено от "Да, България".

„Цветан Василев е агент на Москва, който се укрива в Сърбия под протекцията на Русия. Русия прави всичко, за да превземе България“, каза Пеевски и добави, че банкерът трябва да върне "петте милиарда, които ограби от българските граждани".

Отказваме да приемем "престъпното" решение на ЦИК, заяви Делян Пеевски

Днес отказваме да приемем "престъпното" решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), заяви Пеевски. Ние спазваме закона, нека изчакаме решението, за мен ЦИК е опорочена, каза Пеевски. Според него се вижда, че "ЦИК работи за дерибеите и за чужди, небългарски интереси".

Със свое решение от снощи ЦИК прие указания „ДПС – Ново начало“ и „ДПС - Демокрация, права и свободи“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им.

Относно регистрацията на движението за участие в предсрочните парламентарни избори през октомври и разцеплението в него, Пеевски обвини ЦИК, че е превърната в бухалка.

"Ще има ДПС Ново начало колкото и да не им се иска на всички олигарси, крадци, на мафията в България и на Москва и Путин. Няма как да спрат Ново начало. Другата коалиция е незаконна", заяви Пеевски и обвини председателката на ЦИК Камелия Нейкова в зависимости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase