"Ако всички бяха загрижени за изборния процес като предлагане на идеи към избирателите, нещата щяха да бъдат много лесни. Избирателите ни няма в сметките на лидерите", заяви адв. Людмил Рангелов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че не е в интерес на двете фракции в ДПС да пренасят споровете си в ЦИК и в съда. По думите му проблемите им са как ще привлекат електората, за да гласува за едната или другата коалиция.

"Фракцията зад г-н Пеевски се явява като коалиция от две парти. Другата коалиция е измислила "Демокрация за права и свободи". Абревиатурата не е задължителна. За съжаление, не е решение на едната фракция. Зависи от парламентарната група", обясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

Според него се стига до това кой владее съда.

"Ако спорят двете фракции и въпросът се пренесе във ВАС, решението ще бъде за фракцията на г-н Пеевски. Ако политиците имат елементарна загриженост за хората и бъдещето на държавата, би трябвало да сложат точка на това. Борбата се е ограничила до това кой ще владее съответната структура", подчерта адв. Рангелов.

Гостът заяви още, че е бил изненадан от решението Румен Гайтански да бъде оставен в ареста.

"Не съм толкова изненадан, след като видях съдебния състав. Не е правно обосновано. Когато обвиняваш едно лице, че е получило голям и необезпечен кредит, като е подбудило друг от банката да му го отпусне, трябва да има различен тип доказателства, каквито въобще не се коментират", разясни адв. Рангелов.

Той е на мнение, че е опасно за Гайтански Стоян Мавродиев да се върне като защитен свидетел по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase