Снимка: БГНЕС

Само една полицейска кола има в понеделник пред т.нар. летни сараи на Ахмед Доган в Росенец. В последните няколко дни поддръжници на почетния председател на ДПС бяха пред черноморската му резиденция в знак на подкрепа.

Днес пазачът на портала потвърди информацията, че Ахмед Доган е напуснал Росенец. На пристанището се виджа лодка, джетове, както и един паркиран джип, предаде БГНЕС.

В събота вечер за три часа е бил спрян интернетът и токът в резиденцията. Това е прекъснало работата на охранителните камери в сградата.

"Вчера следобед си е тръгнал с охраната си. По новините разбрах и вие много добре знаете какво ме разпитвате. Ризеденцията е заключена, няма никой", заяви пазачът и отказа повече коментар.

Личната асистентка на Доган също потвърди, че той вече не е в "Росенец"

Днес пред летните сараи е напълно спокойно. Освен охранителя има и една полицейска кола.

"Почетният председател на ДПС вече не е тук", казаха и близки до него депутати, както и от полицейския патрул.

В късния следобед вчера пред резиденция "Росенец", когато всички симпатизанти на Ахмед Доган си тръгнаха, а на паркинга не остана и една кола. Телевизионен екип получи разрешение от собственика на имота Данаил Папазов да влезе в двора на сараите.

В резиденцията снощи нямаше нито един човек. Токът и интернетът бяха спрени, а след това възстановени.

От няколко дни има спор трябва или не трябва Ахмед Доган да напусне резиденцията, а собственикът ѝ Данаил Папазов изпрати две писма, с които настояваше тя да бъде освободена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase